Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi

Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Gruziński bakłażan z orzechami włoskimi może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 257 kalorii, 3G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielone goździki, orzechy włoskie, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Faszerowany Z Orzechami Włoskimi, Sałatka z grillowanego bakłażana z orzechami włoskimi, oraz Turecki Dip pieczony z bakłażanem z orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać plastry bakłażana równomiernie 1 łyżką soli; odstawić 1 godzinę. Spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącej oliwie w rondlu na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
3
Wymieszać orzechy włoskie, curry i mielone goździki; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Wyjąć mieszankę orzecha włoskiego z ognia; wymieszać kolendrę i kolejne 5 składników. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
5
Wlać olej roślinny na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Bakłażan smażyć partiami, od 3 do 5 minut lub do złotego koloru; odcedzić na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Top każdy plaster bakłażana z mieszaniną orzecha włoskiego i złożyć na pół. Lekko pokryć każdą połowę mieszanką orzecha włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn