Gruszki w Porto z kremem bezowym

Gruszki w Porto z kremem bezowym
Gruszki w Porto z kremem bezowym zajmuje około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. 16 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, cukier, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Taca-pieczona beza z gruszkami, śmietaną, prażonymi orzechami laskowymi i sosem czekoladowym, Czerwona kapusta z grzanym portem i gruszkami, oraz Gruszki z suszonymi wiśniami i sosem portowym.

Instrukcje

1
Wlać port do dużej patelni z 600 ml wody, dodać cukier i cynamon, następnie podgrzewać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać gruszki, doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20-30 minut, aż do miękkości. Są gotowe, gdy drążek koktajlowy można łatwo przepchnąć przez każdy z nich. W zależności od wielkości patelni, może być konieczne gotowanie gruszek w 2 partiach przy użyciu tego samego syropu portowego lub obracanie gruszek kilka razy, gdy gotują, aby stały się równomierne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Napoju Gazowanego Cytrynowo-limonkowego1-1/2 Uncji Napoju Gazowanego Cytrynowo-limonkowego
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki KoktajlowePałeczki Koktajlowe
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Niech gruszki ostygną w syropie, najlepiej przez noc, aby syrop naprawdę je poplamił. Będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
4
Sprawdź konsystencję syropu. Jeśli jest bardzo cienki, zagotuj go na patelni, aby zmniejszyć ilość i skoncentrować smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Aby służyć, ubij śmietanę z cukrem i wanilią, aż zachowa swój kształt, a następnie złóż bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Posypać cynamonem. Ułóż gruszki w płytkim naczyniu i łyżką nad syropem. Pozwól gościom pomóc sobie zarówno gruszki i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn