Grubo pokrojona cebula z tymiankiem cytrynowym

Grubo pokrojona cebula z tymiankiem cytrynowym
Grube pokrojone cebule z tymiankiem cytrynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka octu balsamicznego, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cytrynowo-tymiankowy ziemniaki pieczone w plastrach, Stek z masłem czosnkowym z cebulą, oraz Grube kotlety wieprzowe marynowane musztardowo z karmelizowaną czerwoną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill gazowy lub przygotuj ogień w grillu węglowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Połącz ocet, czosnek i tymianek w małym rondlu i podgrzewaj, aż będzie pachnący i dopiero zacznie parować (mieszanina zarejestruje się około 66° na termometrze instant-read); nie pozwól mu się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
4
W międzyczasie pokroić cebulę w grube plastry i układ na blasze do pieczenia. (Aby ułatwić obracanie cebuli na grillu i aby uniknąć utraty krążków cebuli w ogniu, włóż wykałaczkę do boku każdego plasterka, popychając go w połowie; lub umieść stojak chłodzący drut na grillu, aby cebula nie prześlizgnęła się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Posmarować obustronnie 3-4 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Umieścić cebulę na najgorętszej części grilla i gotować, unmoved, przez 4 do 5 minut, aż tylko zwęglone z pierwszej strony. Obróć i gotuj przez 3 do 4 minut więcej, lub aż zmiękną i lekko zwęglone z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Przełożyć na blachę do pieczenia lub talerz i wyjąć wykałaczki, jeśli z nich korzystałeś, a następnie ostrożnie ułożyć plastry cebuli jak naleśniki na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
8
Pozostałą szklankę oliwy z oliwek ubić do mieszaniny octu i skropić cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn