Grube i żujące ciasteczka czekoladowe
Grube i żujące ciasteczka czekoladowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis służy 18. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan extract, pół-lub słodko-gorzki czekoladowe chipsy/kawałki, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 380 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Najlepsze W Historii Grube I Do Żucia Ciasteczka Czekoladowe, Grube, Żujące Ciasteczka Czekoladowe, oraz Grube i żujące ciasteczka czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Mąkę, sól i sodę wymieszać w średniej misce.
Masło wymieszać z cukrami aż do całkowitego wymieszania.
Wymieszać z jajkiem, żółtkiem i wanilią.
Dodać suche składniki; wymieszać aż się połączy. Wymieszaj chipsy do smaku.
Uformować 1/4 szklanki ciasta w kulkę. Trzymając kulkę ciasta, używając koniuszków palców obu rąk, przeciągnij na dwie równe połowy. Obróć połówki o 90 stopni i, z odsłoniętymi poszarpanymi powierzchniami, połącz połówki u podstawy, ponownie tworząc jedno ciastko, uważając, aby nie wygładzić nierównej powierzchni ciasta.
Umieścić na pergaminowanych arkuszach ciastek. Ciasto można schłodzić do 2 dni lub zamrozić do 1 miesiąca, w kształcie lub nie.
Piec, aż ciasteczka będą jasnozłotrwałe, a zewnętrzne krawędzie zaczną twardnieć, ale centra są nadal miękkie i puszyste, 15-18 minut. Ochłodzić na ciasteczkach.