Gruba zupa wołowo-warzywna
Chunky wołowina i zupa jarzynowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 32G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka fasoli, cebula, kapusta włoska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest znakomite. Spróbuj Zupa Jarzynowa Z Wołowiną, Zupa Jarzynowa Chunky, oraz Zupa Jarzynowa Chunky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć w zimnej wodzie, aby pokryć o 2 cale w misce w temperaturze pokojowej, co najmniej 8 godzin, lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Osuszyć i posypać pieprzem i 1 łyżeczką soli.
Rozgrzać olej w szerokim 6-do 8-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowe trzonki (w partiach, jeśli to konieczne), obracając, o 6 minut łącznie, i przenieść szczypcami do miski.
Cebulę ugotować w tłuszczu pozostającym w garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając, do złotego koloru, około 5 minut.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodać rumiane mięso wraz z sokami zgromadzonymi w misce, marchew, 8 szklanki wody, bulion wołowy, i pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 1/2 godziny.
Łyżką szczelinową wyjąć Uchwyty i przenieść na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić mięso na 1-calowe kawałki, odrzucając kości, i powrót mięsa do zupy.
Tymczasem, dusić fasolę lima w pozostałych 4 szklanki wody w rondlu 4-quart, pokryte, aż po prostu miękkie, 20 do 30 protokół.
Ziemniaki obrać i pokroić w 1-centymetrową kostkę, następnie dodać do zupy z fasolką lima i pomidorami z sokiem i dusić, przykryte, aż ziemniaki będą miękkie, około 15 minut.
Dodać kapustę i fasolkę szparagową i dusić, odkryte, do miękkości, o 5 protokół.
* Fasolę można moczyć do 12 godzin. * Do szybkiego moczenia fasoli: przykryć fasolę zimną wodą przez 2 cale w garnku 5 - do 6-quart i doprowadzić do wrzenia, odkryte. Gotować fasolę, odkryte, 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia i odstawić, odkryte, 1 godzinę. * Zupa najlepiej zrobić 1 dzień wcześniej (aby dać czas na rozwój smaków). Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać i, jeśli to konieczne, rozrzedzić wodą. * Schłodzoną zupę można zamrozić w szczelnym pojemniku 1 miesiąc.