Groszek Deborah Madison z pieczoną ricottą i bułką tartą

Groszek Deborah Madison z pieczoną ricottą i bułką tartą
Groszek Deborah Madison z pieczonym Ricottanem i bułką tartą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka parmezanu, liście szałwii, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 171 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Groszek z pieczonym Ricottanem i bułką tartą, Wiosenny ogród Deborah Madison hodgepodge z rzodkiewek, pora i grochu w zależności ..., oraz Sałatka z soczewicy Deborah Madison dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko olej małe naczynie do pieczenia; okrągłe hiszpańskie naczynie ceramiczne o średnicy 6 cali jest idealne dla tej kwoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Jeśli ricotta jest mokra i mleczna, należy ją najpierw odsączyć, wkładając ją do durszlaka i wyciskając nadmiar płynu. Opakowanie ricotta do naczynia, skropić trochę oliwy z oliwek na powierzchni, i piec 20 minut lub aż ser zacznie się ustawić i brązowy na wierzchu. Przykryć powierzchnię bułką tartą i nadal piec, aż bułka tarta są rumiane i chrupiące, kolejny 10 protokół. (Ilość czasu potrzebny na ser ricotta do pieczenia aż zestaw może się bardzo różnić, więc może to trwać dłużej niż podane tutaj czasy, zwłaszcza jeśli nie został osuszony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
DurszlakDurszlak
3
Po zakończeniu pieczenia ser, rozgrzać masło na małej patelni na średnim ogniu. Gdy masło pieni się, dodać szalotki i szałwii i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
SerSer
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać groszek, 1/2 szklanki wody i skórkę z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu, aż groszek będzie jasnozielony i miękki; czas będzie się różnić, ale powinien wynosić od 3 do 5 minut. Cokolwiek zrobisz, nie pozwól im siwieć. Doprawić solą i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu, nie za dużo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
WodaWoda
GrochGroch
SólSól
5
Podziel ricottę między 2 talerze. Łyżka groszku nad serem. Zetrzyj parmezan na całej powierzchni i ciesz się ciepłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
GrochGroch
6
Odmiana z makaronem: gotować 1 szklankę lub tak muszli makaronu we wrzącej, osolonej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MakaronyMakarony
WodaWoda
7
Odcedzić i wrzucić z groszkiem, ugotowanym jak wyżej, a następnie z ricottą. Groch nestle w makaronu, jak małe zielone perełki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
MakaronyMakarony
GrochGroch
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn