Groszek Deborah Madison z pieczoną ricottą i bułką tartą
Groszek Deborah Madison z pieczonym Ricottanem i bułką tartą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka parmezanu, liście szałwii, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 171 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Groszek z pieczonym Ricottanem i bułką tartą, Wiosenny ogród Deborah Madison hodgepodge z rzodkiewek, pora i grochu w zależności ..., oraz Sałatka z soczewicy Deborah Madison dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko olej małe naczynie do pieczenia; okrągłe hiszpańskie naczynie ceramiczne o średnicy 6 cali jest idealne dla tej kwoty.
Jeśli ricotta jest mokra i mleczna, należy ją najpierw odsączyć, wkładając ją do durszlaka i wyciskając nadmiar płynu. Opakowanie ricotta do naczynia, skropić trochę oliwy z oliwek na powierzchni, i piec 20 minut lub aż ser zacznie się ustawić i brązowy na wierzchu. Przykryć powierzchnię bułką tartą i nadal piec, aż bułka tarta są rumiane i chrupiące, kolejny 10 protokół. (Ilość czasu potrzebny na ser ricotta do pieczenia aż zestaw może się bardzo różnić, więc może to trwać dłużej niż podane tutaj czasy, zwłaszcza jeśli nie został osuszony.)
Po zakończeniu pieczenia ser, rozgrzać masło na małej patelni na średnim ogniu. Gdy masło pieni się, dodać szalotki i szałwii i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać groszek, 1/2 szklanki wody i skórkę z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu, aż groszek będzie jasnozielony i miękki; czas będzie się różnić, ale powinien wynosić od 3 do 5 minut. Cokolwiek zrobisz, nie pozwól im siwieć. Doprawić solą i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu, nie za dużo.
Podziel ricottę między 2 talerze. Łyżka groszku nad serem. Zetrzyj parmezan na całej powierzchni i ciesz się ciepłem.
Odmiana z makaronem: gotować 1 szklankę lub tak muszli makaronu we wrzącej, osolonej wodzie.
Odcedzić i wrzucić z groszkiem, ugotowanym jak wyżej, a następnie z ricottą. Groch nestle w makaronu, jak małe zielone perełki.