Griot z sosem Ti-Malice
Griot z sosem Ti-Malice może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 31g białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szalotkę, gałązki tymianku, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, Wegańska pieczona czerwona papryka sos / łatwy domowy sos do makaronu s, oraz Sos do Spaghetti nie kupuj sosu w słoiku, gdy możesz łatwo zrobić domowe, a przy użyciu zaledwie kilku składników dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetnij habanero na pół. Nasiona jedną połowę pieprzu, a nasiona pozostawić w drugiej połowie. Zmielić obie połówki pieprzu.
W dużej misce wymieszać mielone habanero, sok pomarańczowy, 1/4 szklanki soku z limonki, mieloną szalotkę i kolejne 5 składników (przez tymianek); wymieszać trzepaczką.
Dodać wieprzowinę; wrzucić do herbu. Przykryć i schłodzić 12 do 24 godzin.
Umieścić wieprzowinę i marynatę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij wieprzowinę z patelni za pomocą szczelinowej łyżki, zachowując płyn do gotowania. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Umieść dużą plastikową torbę na zamek błyskawiczny w misce.
Wlać zarezerwowany płyn do gotowania do torby; odstawić 5 minut. Odetnij 1 dolny róg worka; spuść płyn do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu. Odrzuć tłuszcz. Ustaw 1/2 szklanki płynu do gotowania na bok.
Umieścić rondel z płynem do gotowania na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki.
Dodaj pokrojone szalotki, ocet, czarny pieprz i 1 łyżka soku z limonki. Przykryć i ogrzać.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 10 minut, obracając się do brązowego dobrze ze wszystkich stron.
Dodaj zarezerwowany 1/2 szklanki płynu do gotowania i pozostały 1 łyżka soku z limonki. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 4 minuty lub aż ciecz prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić wieprzowinę w misce; polać sosem wieprzowym.