Griot z sosem Ti-Malice

Griot z sosem Ti-Malice
Griot z sosem Ti-Malice może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 31g białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szalotkę, gałązki tymianku, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, Wegańska pieczona czerwona papryka sos / łatwy domowy sos do makaronu s, oraz Sos do Spaghetti nie kupuj sosu w słoiku, gdy możesz łatwo zrobić domowe, a przy użyciu zaledwie kilku składników dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przetnij habanero na pół. Nasiona jedną połowę pieprzu, a nasiona pozostawić w drugiej połowie. Zmielić obie połówki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
PieprzPieprz
Mięso MieloneMięso Mielone
NasionaNasiona
2
W dużej misce wymieszać mielone habanero, sok pomarańczowy, 1/4 szklanki soku z limonki, mieloną szalotkę i kolejne 5 składników (przez tymianek); wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Habanero ChiliHabanero Chili
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać wieprzowinę; wrzucić do herbu. Przykryć i schłodzić 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
4
Umieścić wieprzowinę i marynatę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MięsoMięso
6
Wyjmij wieprzowinę z patelni za pomocą szczelinowej łyżki, zachowując płyn do gotowania. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
7
Umieść dużą plastikową torbę na zamek błyskawiczny w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlać zarezerwowany płyn do gotowania do torby; odstawić 5 minut. Odetnij 1 dolny róg worka; spuść płyn do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu. Odrzuć tłuszcz. Ustaw 1/2 szklanki płynu do gotowania na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Umieścić rondel z płynem do gotowania na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodaj pokrojone szalotki, ocet, czarny pieprz i 1 łyżka soku z limonki. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
11
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać wieprzowinę; gotować 10 minut, obracając się do brązowego dobrze ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
13
Dodaj zarezerwowany 1/2 szklanki płynu do gotowania i pozostały 1 łyżka soku z limonki. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 4 minuty lub aż ciecz prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
14
Umieścić wieprzowinę w misce; polać sosem wieprzowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Magazyn