Grillowany łosoś z sałatką Orzo

Grillowany łosoś z sałatką Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 564 kalorie, 40g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, koperku, orzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Sałatka z grillowanym łososiem i warzywami Orzo, Grillowana Sałatka Z Łososia Pesto-Orzo, oraz Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W sitku ustawionym na średniej misce wrzucić ogórek, pomidory i 1/2 łyżeczki soli i odcedzić na 15 minut.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować orzo aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić. Wrzucić orzo z 1/3 szklanki oleju, sok z cytryny, 1/3 szklanki koperku, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Zapal grill. Łososia zalać 1 łyżką oleju, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grillować łososia, skórkę do góry, przez 4 minuty. Obrócić i posypać 1 łyżką koperku i skórką z cytryny. Gotować ryby, aż złoty kolor i ledwo zrobione (ryby powinny być nadal przezroczyste w środku), o 3 minuty dłużej.
Rekomendacja wina: dobry Sancerre lub Pouilly-Fum sprawi, że zaśpiewają świeże, jasne smaki tej sałatki z makaronem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.