Grillowany łosoś w wodzie pomidorowej
Grillowany łosoś w pomidorowej wodzie to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bez kości, pomidory, drobny groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ryba z curry ogórek pomidor woda i pomidor ziołowy Sałatka, Patelnia Grillowany łosoś z salsą pomidorową, oraz Sałatka Z Pomidorów, Kantalupy I Bazylii Z Wodą Z Pomidorów.
Instrukcje
W blenderze, w razie potrzeby pracując partiami, wiruj pomidory z 1/2 łyżeczki soli, aż będą gładkie.
Wlać do sitka wyłożonego dwiema warstwami gaznicy (cztery, jeśli jest luźno tkana) i umieścić na dużej misce. Zalać zagnieżdżone pojemniki folią i schłodzić, bez mieszania, przez co najmniej 12 godzin i do 2 dni, aby osuszyć. Zbierz krawędzie tkaniny i delikatnie przekręć, aby wycisnąć pozostałą przezroczystą ciecz, zatrzymując się po uwolnieniu Czerwieni.
Wlać przezroczystą wodę pomidorową do szklanki; potrzebujesz 3 do 3 1/2 szklanki. Zapisz czerwony czysty do innych zastosowań, takich jak sos do makaronu.
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia wody 2 quarts.
Dodać cebulę pearl i gotować tylko do ledwo miękkie po przekłuciu, o 3 protokół. Wyciągnij za pomocą sitka lub łyżki szczelinowej i spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Wykończ koniec korzenia z każdej cebuli i wyciśnij ze skórki.
Dodać groch do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie do gryzienia, 2 do 3 protokół (patrz UWAGI); odcedzić.
Łososia opłukać i osuszyć.
Ułóż kawałki na dobrze naoliwionym grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając raz, aż ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 6 do 8 minut w sumie.
Tymczasem w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), podgrzać wodę z pomidorów, aż do gotowania na parze, 2 1/2 do 3 minut.
Ułóż kawałek łososia w każdej z czterech szerokich, płytkich misek.
Wlać wodę pomidorową wokół ryby i rozprowadzić cebulę, groszek i pomidory koktajlowe w wodzie.