Grillowany stek z zieloną cebulką

Grillowany stek i zielona cebula może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 24g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz stek z flanki wołowiny, kolendrę, pomarańczę pępka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy pępek, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Pomarańczowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Asian Grilled Skirt Steak & Smażona Zielona Cebula, Grillowany Stek Z Rib Eye & Czerwona Cebula, oraz Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć wszystkie, ale 1 cal Zielonej Góry z każdej cebuli; wyrzucić.
Włożyć cebulę do dużej plastikowej torebki.
Dodaj stek i 1/2 szklanki każdego z soku pomarańczowego i dressing; seal worek. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc do marynowania.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Wyjąć stek i cebulę z marynaty; wyrzucić worek i marynatę. Stek z grilla i cebula 15 min. lub dopóki stek jest gotowany do średniej doneness (160F) i cebula są miękkie, obracając od czasu do czasu. W międzyczasie połącz pozostałe 1/4 szklanki dressingu, 1/2 szklanki soku pomarańczowego i posiekaną pomarańczę w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu 2 min.
Zdjąć z ognia; wymieszać kolendrę.
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Stek i cebulę podawać z sosem pomarańczowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.