Grillowany stek Ras El Hanout z marokańską sałatką z marchwi

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego steku Ras El Hanout Flank z marokańską sałatką z marchwi. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 458 kalorii, 50g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, zmielony cynamon, wyciśnięty sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka Z Grillowanym Stekiem, Stek z flanki z ciepłymi marokańskimi przyprawami, oraz Sałatka Caprese z grillowanym stekiem.
Instrukcje
Wymieszać sok z cytryny, olej roślinny, mielony kminek i paprykę. Doprawić do smaku solą.
Dodaj jedną trzecią tej mieszanki do marchwi i pietruszki. Wrzucić do połączenia, dostosować przyprawy z dodatkową solą w razie potrzeby, i schłodzić sałatkę z marchwi.
Umieść stek w plastikowej torebce.
Dodaj kolejną trzecią vinaigrette, wraz z 1 łyżką ras El hanout. Uszczelnij torbę i zgniataj, aby połączyć. Przechowywać w lodówce przez co najmniej cztery godziny, obracając torbę od czasu do czasu.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Podczas grillowania rozgrzewamy pozostałą trzecią winegret z mielonym cynamonem i odstawiamy na bok.
Wyjąć stek z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami. (Wyrzucić marynatę.) Grillować, obracając regularnie, aż do średnio rzadkiego (135°F), w sumie 8 do 10 minut. Pozostaw boki steku, pokryte folią, przez 5 do 10 minut.
Stek pokroić w poprzek ziarna.
Mżawka mięso z reserved vinaigrette i lekki prysznic grubej soli.
Podawać z sałatką marchewkową.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.