Grillowany makaron z grillowanymi klopsikami

Grillowany makaron z grillowanymi klopsikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 692 kalorie, 37g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz liście bazylii, oregano, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane klopsiki: grillowane, wspaniałe i FireWire, Grillowane Klopsiki, oraz Grillowane Klopsiki Jagnięce.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać mięso, jajka, ser, pietruszka, oregano, bazylia, cebula, bułka tarta, i czosnek, i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 1 szklankę wody. Zagnieść wodę do mieszanki mięsa rękami. Zagnieść i uformować klopsiki w około 1 1/2-calowe kulki z miarką 2 uncji (patrz uwaga szefa kuchni) lub zwinąć w kulki rękami.
Metoda gotowania w opakowaniu VAC: zapiekać klopsiki z łyżeczką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i gotować w wodzie o temperaturze 130 ° F przez 35 minut.
Umieść klopsiki w dużym rondlu lub patelni na kuchence (użyj 2 patelnie, jeśli nie wszystkie mieszczą się w jednej patelni), dodaj 1/2 szklanki wody nad nimi (1/2 szklanki wody do każdej patelni, jeśli używasz 2 Patelnie) i przykryj. Pulpety parować na średnim ogniu przez około 25 minut.
Przełożyć na talerz i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do grillowania.
Włączyć grill gazowy na wysoki lub zapalić węgiel drzewny. Gdy grill jest gorący, zarówno w przypadku grilla gazowego, jak i Węglowego, Wyczyść stojak do grilla. Zmniejsz temperaturę do średniej (tylko na grillu gazowym) i wyszczotkuj lub wytrzyj trochę oliwy z oliwek na stojaku do grilla.
W partiach, grillować klopsiki w żeliwnej patelni lub plancha na grillu, aż będą dobrze rumiane na całej drodze, 4 minut w całości na klopsiki pakowane vac i około 6 minut w sumie na pulpety gotowane na patelni.
Napełnij duży garnek około 5 ćwiartkami wody, dodaj sól koszerną i zagotuj na dużym ogniu na kuchence.
Dodaj makaron i gotować, aż tylko al dente, 6 do 8 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody makaronu.
Makaron rozprowadzić na blasze do pieczenia i skropić 2 łyżkami oliwy, aby się nie sklejał.
Lekko nasmaruj długi, płaski kosz grillowy lub spritz z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Szczypcami dodaj połowę makaronu do koszyka, układając go w cienką, równą warstwę. (Jeśli masz dwa koszyki do grillowania, ugotuj obie partie makaronu naraz.)
Umieść kosz na stojaku na gorących węglach i często obracaj, aż makaron zmieni kolor na złoty. Usłyszysz trzaski podczas grillowania.
Opróżnij kosz z grilla do dużej żaroodpornej miski. Wrzucić makaron z 1 do 2 szklanki grillowanego sosu pomidorowego. Jeśli potrzebuje trochę wilgoci, dodać 1/4 szklanki zarezerwowanej wody makaronu i wrzucić ponownie.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki sera pecorino. Rzucaj.
Przelać do miski, top z pozostałym serem pecorino, i podawać natychmiast.
O wiele szybciej jest zrobić klopsika z gałką niż rękami. Miarki tak szybko wykonują pewne zadania-na przykład kształtując klopsiki, gougéres lub ciasto na ciastka—że mam różne rozmiary miarek w domu, jak iw pracy. Jeśli nie masz 2-uncji miarki do klopsików, spróbuj użyć miarki 1/4 szklanki zamiast. Znajdziesz miarki w większości sklepów z zaopatrzeniem restauracji lub sklepów z naczyniami kuchennymi.
Przedruk za zgodą Michaela Chiarello ' s Live Fire autorstwa Michaela Chiarello z Ann Krueger spivack i Claudią Sansone, © 2013 Chronicle Books