Grillowany kurczak z sosem Chimichurri

Grillowany kurczak z sosem Chimichurri może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 697 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Mieszanka soli morskiej, rozmarynu, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany kurczak i warzywa z sosem Chimichurri, Kminek przetarty Grillowany kurczak z sosem Chimichurri, oraz Grillowane steki z sosem Chimichurri.
Instrukcje
Przynieś 2 szklanki wody, 1/4 szklanki soli i przyprawę do marynowania, aby zagotować w dużym rondlu, mieszając, aż sól się rozpuści.
Zdjąć z ognia; dodać 6 szklanek wody i miodu. Schłodzić solankę do temperatury pokojowej.
Dodać kurczaka do solanki; pozostawić do namoczenia 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Wyjąć kurczaka z solanki i spłukać zimną wodą; wyrzucić solankę. Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami.
Umieść kurczaka w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Połączyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek, szalotka, bazylia, pietruszka, rozmaryn, tymianek i czosnek w procesorze. Mieszamy do momentu drobnego posiekania mieszanki ziół. Rub mieszankę ziół na całym kurczaka; przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Umieść wszystkie składniki w procesorze; puree, aż będzie prawie gładka. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Cover; chill.
Przygotować grill (średnie ciepło). Nadmiar marynaty zetrzeć z kurczaka, pozostawiając marynatę nadal przylegającą.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Grill kurczaka pokryte aż gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz. Łyżka chimichurri. Podaj Pozostałe chimichurri.