Grillowany kurczak z pomarańczową glazurą Chipotle

Grillowany kurczak z polewą pomarańczową-Chipotle wymaga ok. 8 godzin i 30 minut od początku do końca. Na 1,69 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku pomarańczowego, soku pomarańczowego, chipotle chiles w sosie adobo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z Chipotle-pomarańczowa glazura, Grillowane słodkie ziemniaki z polewą pomarańczową-Chipotle, oraz Kurczak z pomarańczową glazurą Chipotle.
Instrukcje
Umieść kurczaka w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności. W małej misce, wymieszać wszystkie składniki marynaty.
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do marynaty kurczaka. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce, obracając kurczaka od czasu do czasu, 8 godzin lub na noc.
Grill gazowy lub węglowy. W rondlu 2-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Cebulę i czosnek ugotować na oleju, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękki.
Dodaj 2 szklanki soku pomarańczowego i octu; ciepła do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 szklanki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z brązowym cukrem, ketchupem i melasą. Wymieszać w żądanej ilości chiles. Odstawić.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 15 do 20 minut, obracając raz lub dwa razy i szczotkując szkliwem podczas ostatnich 2 minut grillowania, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie przecięty środek najgrubszej części (co najmniej 74°).
Podgrzać pozostałą glazurę do wrzenia; zagotować i wymieszać 1 minutę.