Grillowany kurczak Musztardowy ze świeżą kukurydzą Polenta

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego kurczaka z musztardą ze świeżą kukurydzą Polentan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 169 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, grubą sól koszerną, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak ze świeżą kukurydzą, pomidorami i kremową polentą, Ciasto Polenta z jeżynami i świeżą kukurydzą, oraz Grillowany kurczak ze świeżą kukurydzą.
Instrukcje
Ubić cebulę, musztardę, sok z cytryny i czosnek w średniej misce, aby zmiksować. Używając opuszków palców i pozostawiając 1 Stronę nadal przymocowaną, rozluźnij skórę na każdym udzie kurczaka. Podnieś klapę skóry na każdym i złóż. Łyżka połowy przyprawy musztardowej na udach, dzieląc równo; rozprowadzić na pokrycie mięsa. Złóż klapę skóry, aby zamknąć przyprawę i zabezpieczyć skórę metalową szpilką.
Udka posypać solą i pieprzem po obu stronach. Obróć uda, skórę bokiem do góry i rozprowadź pozostałą przyprawę musztardową na skórze.
Przenieść do małego pieczenia sheet.DO z wyprzedzeniem: kurczak można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).Rozgrzej piekarnik do 121°.
Szczotka grill rack obficie z oliwą z oliwek grill kurczaka aż złoty brązowy i gotowane przez, obracając kurczaka od czasu do czasu i przechodząc do chłodniejszego miejsca na grillu, jeśli brązowieje zbyt szybko, 40 do 50 minut.
Przenieść grillowanego kurczaka do innej blachy do pieczenia; zachować ciepło w piekarniku podczas przygotowywania polenta.
Przynieś 5 szklanek wody do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu. Stopniowo ubijać polentę, a następnie 1 1/2 łyżeczki grubej soli i cukru. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskie; dusić, aż polenta jest delikatny, gruby, i kremowy, ubijając często i regulacji ciepła, aby utrzymać delikatne gotować, 25 do 30 minut.
Dodaj ziarna kukurydzy i gotuj, ciągle mieszając, aż kukurydza będzie miękka, około 5 minut.
Wymieszać z serem mascarpone. Polentę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Łyżka polenta na każdej z 6 płyt. Top z grillowanym kurczakiem i podawać.