Grillowany Kurczak Cytrynowo-Jogurtowy

Grillowany kurczak z cytryną i jogurtem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 431 kalorii, 36g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przepis ten zachwycił 1524 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka greckiego jogurtu, papryka, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zwykły grecki jogurt można śledzić to danie główne z Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany łosoś z jogurtem cytrynowo-ziołowym, Grillowany Bakłażan Z Cytryną, Jogurtem, Granatem I Miętą, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Z Sosem Cytrynowo-Jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 1/2 szklanki jogurtu, sok z 1/2 cytryny, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, paprykę, zioła prowansalskie, 1 łyżeczkę soli i czarny pieprz.
Wlać do zamykanej plastikowej torby.
Dodać kurczaka, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Połączyć 1/2 szklanki jogurtu, 1 łyżka soku z cytryny, i harissa w małej misce. Odstawić.
Wyjąć kurczaka z worka i przenieść na talerz lub blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami. Kawałki kurczaka osuszyć większą ilością papierowych ręczników. Doprawić szczyptą soli.
Grilluj kurczaka, skórą w dół, na rozgrzanym grillu przez 2 minuty. Obróć każdy kawałek i przejdź do pośredniego ciepła.
Grill, obracając się często, z pokrywką w dół, aż dobrze rumiane i mięso nie jest już różowy w środku, 30 do 35 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości, powinien czytać 180 stopni F (82 stopni C).
Kurczaka podawać z jogurtową mieszanką harissa na boku.