Grillowany Indyk Cytrynowo-Czosnkowy

Grillowany cytrynowo-czosnkowy Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 499 kalorii, 70g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin i 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę cajun, pieprz, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk cytrynowo-ziołowy z sosem cytrynowo-czosnkowym, Kaboby z indyka marynowane z cytryną i czosnkiem, oraz Ojai pieczony indyk z rozmarynem, cytryną i czosnkiem.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę, w blenderze umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem indyka i przyprawy Cajun. Przykryć i zmiksować na gładką masę. Używając wtryskiwacza do mięsa, wypełnij Pojemnik wtryskiwacza do linii 1 uncji. Wstrzykiwać marynatę w piersi indyka, uda i nogi, co 1-2 cale, powoli przesuwając tłok w dół. Napełnij pojemnik i kontynuuj wstrzykiwanie indyka do momentu użycia marynaty. (Lub zalać marynatą indyka w dużym szklanym naczyniu.)
Posypać przyprawy Cajun wewnątrz jamy i na zewnątrz Turcji. Przymocuj skórę szyi do pleców szaszłykiem. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek. Podciągnij pałeczki pod pasek skóry na ogonie. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Jeśli używasz grilla węglowego, umieść patelnię ociekową bezpośrednio pod obszarem grillowania i ułóż węgle wokół krawędzi paleniska.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do ogrzewania pośredniego.
Włóż termometr do mięsa z grilla w indyku, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia wewnętrznego uda i nie dotykała kości.
Umieść indyka, pierś do góry, nad patelnią lub nad nieogrzewaną stroną grilla gazowego i 4 do 6 cali od średniego ciepła. Przykryj i grilluj 3 do 4 godzin lub do czasu, gdy termometr odczyta 82°, a nogi poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.