Grillowany bakłażan Azjatycki z sosem imbirowym

Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Grillowany Azjatycki bakłażan z sosem imbirowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, olej roślinny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany Chiński Bakłażan Z Sosem Czosnkowo-Imbirowym, Kotlet Schabowy Azjatycki (Sos Sojowy Imbirowy), oraz Pieczony bakłażan z sosem imbirowo-czosnkowym.
Instrukcje
W żaroodpornej szklanej misce połącz wodę z cukrem i kuchenkę mikrofalową o dużej mocy przez 10 sekund, aż cukier się rozpuści.
Dodać starty imbir, ocet, olej sezamowy i 1/2 szklanki oleju roślinnego i doprawić solą.
Ustaw duży kosz na parowiec w dużym rondlu, dodaj 1/2 cala wody i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Bakłażan na parze w partiach, wyciąć stronę w dół, aż będzie miękki, o 4 protokół.
Rozgrzać patelnię grillową. Lekko posmaruj bakłażana olejem roślinnym. Grilluj na dużym ogniu, aż pojawią się ślady grilla, około 30 sekund na stronę,a następnie przenieś na talerz do serwowania. Łyżka sos imbirowy nad bakłażanem.
Udekoruj fioletową bazylią (jeśli używasz) i podawaj od razu.