Grillowany łosoś z masłem koperkowym
Grillowany łosoś z masłem koperkowym to danie główne, które serwuje 4. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis z prostych przepisów wymaga koperku, soli, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i cytryny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Grillowany łosoś z masłem ogórkowym koperkowym, Grillowany łosoś z cytrynowym masłem koperkowym, oraz Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-koperkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Łososia wyjąć z lodówki i posypać odrobiną soli.
Pozostaw go w temperaturze pokojowej, podczas gdy rozgrzej grill na wysokie, bezpośrednie ciepło.
Wymieszać koperek z masłem: gdy grill się rozgrzewa, wymieszać świeży koperek z masłem w małej misce.
Grilluj łososia: gdy grill jest gorący, zeskrobaj ruszty za pomocą szczotki do grillowania.
Na ręcznik papierowy wlać trochę oliwy z oliwek i wytrzeć ruszty grillowe za pomocą szczypiec.
Łososia zalać pozostałymi 2 łyżkami oleju i ułożyć skórką do góry na ruszcie. Grilluj na dużym ogniu przez 2-4 minuty (w zależności od grubości kawałków łososia) bez zakłóceń.
Ostrożnie obrócić łososia łopatką. Jeśli używasz grilla gazowego, zmniejsz ciepło do średniego. Jeśli używasz grilla węglowego, przenieś łososia na chłodniejszą stronę grilla.
Przykryj i grilluj przez kolejne 3-5 minut, w zależności od tego, jak dobrze zrobisz łososia. Łosoś powinien być po prostu gotowane przez po zakończeniu.
Podawać: aby służyć, umieścić kilka cienkich plastrów cytryny na każdym talerzu.
Wyjmij kawałki łososia z grilla (nie szkodzi, jeśli skórka przykleja się do rusztu) i połóż na plasterkach cytryny. Każdy kawałek łososia polać łyżką masła koperkowego i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do grillowanego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.