Grillowanie: rożen z jagnięciną bez kości z cytryną, rozmarynem i czosnkiem
Grillowanie: rożen bez kości z jagnięciny z cytryną, rozmarynem i czosnkiem jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 56g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sól koszerna, butterflied nogi jagnięciny, rozmaryn, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 55 mówi, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wolno pieczona noga jagnięcina bez kości z czosnkiem, rozmarynem i cytryną, Pieczona noga jagnięca z cytryną, czosnkiem i rozmarynem, oraz Wolno gotowana noga jagnięcina z czosnkiem, cytryną i rozmarynem (w C dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubić czosnek, rozmaryn, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz i skórkę z cytryny.
Umieścić jagnięcinę w dużej plastikowej torebce zamykanej.
Wlać wszystkie z wyjątkiem ¼ szklanki marynaty, zastrzegając do późniejszego użycia. Uszczelnić worek i wrzucić, aby dokładnie pokryć jagnięcinę. Marynata w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i zwinąć do ciasnego cylindra i bezpiecznie związać sznurkiem rzeźniczym.
Związać ze sobą końcówki rozmarynu i gałązek tymianku, aby utworzyć pędzel ziołowy.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po obu stronach rusztu z węglem drzewnym i umieść patelnię foliową między dwoma stosami węgli. Uruchom spit z rotisserie przez środek jagnięciny i bezpieczne kończy się widelcami rotisserie.
Umieść na grillu, przykryj i gotuj w średniej temperaturze. Baste jagnięcina z zastrzeżonej marynaty za pomocą pędzla ziołowego kiedykolwiek 15 minut. Gotować, aż jagnięcina zarejestruje 125 stopni dla średnio rzadkiego lub 130 stopni medium na natychmiastowym termometrze odczytu włożonym do środka pieczenia.
Wyjąć na deskę do krojenia i pozostawić na 10 do 15 minut. Pokroić i podać.