Grillowanie: faszerowane ryby zawinięte w liść bananowca
Grillowanie: nadziewane ryby owinięte w liść bananowca może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 250 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz liście bananowe, limonka, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 118 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryba Owinięta W Liść Bananowca, Lucjan owinięty liśćmi Banana, oraz Grillowanie: zawinięte w boczek, Jalapeno i krewetki nadziewane serem.
Instrukcje
Używając ostrego noża do parowania, Wytnij trzy szczeliny w skórze po obu stronach każdej ryby. Ryby obficie doprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Stuff każdej ryby z taką samą ilością trawy cytrynowej, kolendry, mięty, imbiru i plastrów limonki.
Olej jedną stronę liścia bananowca i umieść rybę na naoliwionej stronie. Owinąć liść szczelnie wokół ryby i związać bezpiecznie sznurkiem rzeźnika. Powtórz z drugą rybą.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grilluj ryby na średnim ogniu, aż do ugotowania i płatków miąższu, około 10 minut na stronę.
Pozwól rybom odpocząć przez 5 minut, pokrój liść bananowca i podawaj z nuoc cham.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.