Grillowanie: bakłażan i kozi ser spirale
Grillowanie: bakłażan i kozi ser spirale jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 172 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet balsamiczny, bakłażan, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 333 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowanie: figi faszerowane kozim serem, Spirale lasagne z bakłażanem i szpinakiem, oraz Bakłażan & Kozi Ser Piec.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić cienki kawałek z łodygi i zakwitnąć końce bakłażana.
Pokroić bakłażana wzdłuż na plastry 1/4 cala grubości.
Ułóż plastry na podwójnej grubości ręczników papierowych i obficie posyp solą.
Odstawić, aż na powierzchni pojawią się kulki wody, Około 20 minut. Spłukać zimną bieżącą wodą, aby usunąć sól i gorzkie soki, a następnie osuszyć dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i równomiernie rozprowadź węgle.
Posmaruj plastry bakłażana lekko z jednej strony oliwą z oliwek, a następnie umieść je na grillu w jednej warstwie, naoliwione boki w dół.
Umyj blaty z dodatkowym olejem i grilluj, aż bakłażan zacznie mięknąć, a znaki grilla są wyraźnie widoczne, a następnie obróć i kontynuuj grillowanie, aż będzie miękkie, ale nie zbyt głęboko rumiane, w sumie około 4 minut. Gdy plastry bakłażana są gotowe, użyj szczypiec, aby przenieść je na duży talerz.
Połowę plasterków ułóż w jednej warstwie na innym talerzu i posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Połowę szczypiorku i czosnku równomiernie rozsypać na plasterkach i posypać odrobiną octu balsamicznego.
Posypać cały tymianek równomiernie na wierzch. Na wierzchu pozostałe plastry bakłażana, ponownie w jednej warstwie, a pozostały szczypiorek i czosnek rozsypać na wierzchu.
Odstawić w chłodnym miejscu na co najmniej 2 godziny lub przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Gdy będziesz gotowy do podania, ostrożnie rozłóż każdy plasterek bakłażana z taką samą ilością koziego sera i zwinąć w ciasną spiralę. Zabezpieczyć wykałaczką, w razie potrzeby.
Podawać w temperaturze pokojowej.