Grillowane śródziemnomorskie uda kurczaka Marka Bittmana

Grillowane śródziemnomorskie udka z kurczaka Marka Bittmana to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, pieprz, skórkę na udach kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety z kurczaka Marka Bittmana z sosem Quick Pan, Mark Bittman Corn, oraz Brownies Marka Bittmana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć posiekane zioła, sól i pieprz.
Dodać tyle oliwy z oliwek, aby przekształcić mieszaninę w luźną pastę, około 2 łyżki stołowe. Ostrożnie oddziel skórę każdego uda od mięsa, uważając, aby nie oderwać go całkowicie i wsuń 1 liść laurowy pod każde. Następnie łyżkę pasty ziołowej, dbając o to, aby nie dostać zbyt dużo na zewnątrz skóry. Na Zewnątrz kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść skórkę kurczaka-side up na chłodniejszej stronie grilla i gotuj, aż tłuszcz zacznie się renderować, około 5 minut. Obrócić kurczaka i gotować przez 20 minut dłużej.
Przenieść kurczaka (jeszcze skórki w dół) do gorącej części grilla i gotować, aż skóra jest chrupiące i mięso jest gotowane przez.
Kurczaka podawać natychmiast z cytrynowymi klinami.