Grillowane śliwki z rozmarynową glazurą balsamiczną i Mascarpone

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych śliwek z rozmarynową glazurą balsamiczną i Mascarpone. Ten przepis służy 4. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 293 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką wodę, liście rozmarynu, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Grillowane Śliwki Z Miodową Glazurą Balsamiczną, Grillowane brzoskwinie z Mascarpone, pistacjami i glazurą balsamiczną, oraz Grillowane steki z polewą Rozmarynowo-balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić glazurę: wymieszać pierwsze 3 składniki w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, i gotować 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
Wlać płyn przez sitko z siatki drucianej do krążka lub hermetycznego pojemnika, odrzucając gałązki rozmarynu.Podczas gdy płyn jest jeszcze ciepły, wymieszaj miód i balsamiczny. Glazurę można przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.Wymieszać około 1 łyżki glazury z serem mascarpone, aż dobrze się połączą. Odstawić.Przykryj śliwki wodą i pozwól im nawodnić około 20 minut. Moczyć 4 mocne gałązki rozmarynu lub bambusowe szaszłyki w wodzie przez około 10 minut. Nawlecz 3 połówki śliwki na każdą. Przenieś szaszłyki na talerz.
Obficie posmaruj owoce szkliwem.Przygotować grilla na średnim ogniu. Śliwki grillować na pośrednim ogniu, aż do ogrzania, obracając raz, około 2-3 minut z każdej strony.
Pędzel z nieco większą ilością glazury podczas gotowania.Ułóż każdy szaszłyk, pokrój bok do góry,na indywidualnym talerzu. Łyżka trochę kremu mascarpone mieszaniny do talerza.
Dekoruj skórką z cytryny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.