Grillowane tamales z Poblanos i świeżą kukurydzą
Grillowane tamales z Poblanos i świeża kukurydza wymaga z grubsza 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 30. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz pod ręką łuski kukurydzy, kukurydzę, mieloną mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane tamales z Poblanos i świeżą kukurydzą, Kukurydziane Spaghetti ze świeżą grillowaną kukurydzą i wędzoną mozzarellą, oraz Nachos Z Poblanos, Świeża Salsa I Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj łuski gorącą wodą w garnku 8-quart lub dużej misce i namocz, utrzymując zanurzenie w odwróconej płytce, aż zmiękną, około 30 minut. Płucz łuski, 1 na raz, pod bieżącą wodą, a następnie ułóż na talerzu. Przykryj łuski zwilżonym czystym ręcznikiem kuchennym.
Podczas łuski moczyć, pieczone chiles na ich stronach na stojakach palników gazowych na średniej wysokości (lub na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od brojlerów), obracając szczypcami, aż skórki są zaczernione na całym, 4 do 8 protokół.
Przenieść do miski, a następnie przykryć i odstawić 10 minut.
Chiles obrać, następnie łodygi, nasiona, devein i grubo posiekać.
Ubić razem mąkę tortilla, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i 1 3/4 łyżeczki soli. Wymieszać z wodą i odstawić 5 minut.
Dodaj 1 szklankę smalcu i energicznie mieszaj drewnianą łyżką do wchłonięcia.
Odstawić ciasto do momentu aż będzie gotowe do użycia (ciasto usztywni się).
Cebulę ugotować z 1/2 łyżeczki soli w pozostałej łyżce stołowej smalcu w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać chiles i kukurydzy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza jest miękka, 6 do 8 protokół.
Wyjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej, około 30 minut, a następnie wymieszać z masą.
Umieść 1 łuskę na powierzchni roboczej, spiczasty koniec od Ciebie, i, rozłożenie go płasko, kopiec 1/4 filiżanki napełniania w centrum, pozostawiając 1-calowy granicy po obu stronach. Przynieś szeroki koniec łuski nad nadzieniem na pokrycie, a następnie złóż na boki. Fold spiczasty koniec łuski nad tworząc pakiet i zorganizować, złożony bok w dół, na powierzchni. Uformuj więcej tamales w ten sam sposób.
Ułóż tamales w 2 stojakach na parowiec i / lub wkładkach do makaronu, ustawiając je w 1 warstwie w rzędach, aby przypominały upadłe Domino. W garnku do makaronu (użyj 2 garnków, jeśli nie możesz układać stojaków; woda nie powinna dotykać stojaków) i pary, szczelnie przykryte, aż napełnienie będzie twarde, około 1 godziny. (Uzupełnij wodę w razie potrzeby.)
Aby sprawdzić doneness, otwórz 1 tamale, aby zobaczyć, czy wypełnienie jest twarde i łatwo oddziela się od łuski; jeśli nie, pary 5 do 10 minut więcej.
Wyjmij Stojaki na parowiec z ognia i pozostaw tamales 10 do 20 minut podczas przygotowywania grilla.
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego (najlepiej twardego). Kiedy węgle są zapalone, wyrzuć je przez dolny stojak(nie obciążaj węgli). Gdy węgiel zmieni szaro biały (zacznij sprawdzać po 15 minutach), grill będzie w najgorętszym miejscu. Grill będzie na właściwym ogniu, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem grillowym na węglach przez 1 do 2 sekund.
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut.
Stojak na grill olejowy, następnie grill tamales, pokryty tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, odwracając się raz, aż pojawią się ślady grilla na łuskach kukurydzy, łącznie od 4 do 6 minut.
* Tamales można gotować na parze (ale nie grillować) 2 tygodnie wcześniej i całkowicie schładzać, a następnie zamrażać w zamkniętych workach. * Rozmrozić przez resteaming aż gorące, a następnie odstawić 10 do 20 minut przed grillowaniem. * Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, tamales można gotować na gorącej lekko naoliwionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na średnim ogniu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 140 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!