Grillowane szparagi z sosem pomarańczowym

Grillowane szparagi z pomarańczowym sosem do zanurzania mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz majonez, skórkę pomarańczową, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bomboloni pachnące pomarańczą z kremem i sosem czekoladowo-pomarańczowym, Pomarańczowe paski wołowe z pomarańczowym sosem do zanurzania, oraz Szparagi Z Sosem Miso.
Instrukcje
Lekki grill lub piec ciepła brojler. W małej misce ubij razem olej, sól i 1 łyżkę estragonu.
Szparagi zalać i odstawić.
W innej małej misce, połączyć majonez, sok pomarańczowy i skórki, cayenne, a pozostałe 1 łyżka estragonu i nasion anyżu, Jeśli za pomocą; odstawić.
Ułóż szparagi w jednej warstwie w stojaku do grilla lub ostrożnie ułóż włócznie na grillu prostopadle do rusztu. (Jeśli pieczenie, ułóż na blasze do pieczenia w jednej warstwie.) Grill około 7 minut na średnim ogniu lub do miękkości, obracając raz po 3 minutach. Lub broil 4 cale od źródła ciepła przez 5 minut, obracając raz.
Szparagi wyjąć na talerz i podawać z majonezem pomarańczowym.