Chili z Carne
Przepis Chili Con Carne można przygotować w około 2 godziny i 20 minut . Za 2,47 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 553 kalorie , 33 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką pomidory w puszce, oregano, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. To niedrogi przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Super Bowl . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 69% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chili con Carne, które sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją , Carne Asada Burritos i Arroz Con Leche .
Instrukcje
Smaż boczek w dużym rondlu lub rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, przez 6–8 minut z każdej strony.
Odsącz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrusz i odstaw.
Zlej cały tłuszcz z boczku z rondla, oprócz 1 łyżki (tłuszcz zachowaj). Zwiększ ogień do średnio-wysokiego, dodaj wołowinę i gotuj, rozdrabniając mięso drewnianą łyżką, aż się zrumieni, około 8 minut.
Przełóż na talerz za pomocą łyżki cedzakowej, wytrzyj patelnię.
Rozgrzej 1 łyżkę stołową zachowanego tłuszczu z boczku w rondlu na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę i smaż, mieszając, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj czosnek, 1 łyżeczkę soli i smaż przez 2 minuty.
Dodaj chili w proszku, kminek, paprykę, oregano i koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, aż koncentrat pomidorowy stanie się ceglastoczerwony, około 6 minut (jeśli mieszanka zacznie się przyklejać, dodaj odrobinę wody).
Dodaj piwo i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn odparuje niemal całkowicie, około 3 minut.
Dodaj wołowinę i wszelkie soki z talerza; dodaj kakao, pomidory, bulion wołowy i fasolę i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż chili lekko zgęstnieje, około 1 godziny i 30 minut.
Wymieszaj ostry sos z chili i dopraw solą.
Dodaj trochę bulionu wołowego, jeśli chili jest za gęste. Wlej do misek i posyp pokruszonym boczkiem, serem, szczypiorkiem i/lub kwaśną śmietaną.
Zdjęcie autorstwa Con Poulos