Grillowane stosy bakłażana, pomidora i fety
Grillowane stosy bakłażana, pomidora i fety to bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne przystawka. Ten przepis zawiera 4 porcje z 241 kalorii, 6G białka, oraz 20g tłuszczu każdy. Za 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 2 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Mieszanka octu z czerwonego wina, soli i pieprzu, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Z łyżką wynik 52%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowane Stosy Bakłażana Z Pomidorem I Fetą, Grillowane Stosy Bakłażana I Pomidorów, oraz Grillowany bakłażan i scheda stosy pomidorów z bazylią i pomidorami Coulis.
Instrukcje
Przygotuj grill tak, aby temperatura po jednej stronie była gorąca, a druga była tylko średnio niska (powinieneś być w stanie trzymać rękę 5 cali wokół grilla przez około 5 sekund).
Wymieszaj ocet, rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku. Powoli ubij oliwę z oliwek.
Obierz bakłażana i pokrój w poprzek na plastry 1/3 cala (łącznie 12 plasterków).
Pokrój pomidory w poprzek na plastry 1/3 cala (łącznie 8 plasterków).
Połóż warzywa na tacy i obficie posmaruj dressingiem.
Po gorącej stronie grilla grilluj bakłażana, aż się ugotuje, 2 do 3 minut z każdej strony, szczotkując większą ilością dressingu. Grilluj plastry pomidora przez 1 minutę z każdej strony. (Warzywa powinny zachować swój kształt.)
Po zakończeniu grillowania przełóż warzywa na tacę.
Ułóż 4 stosy warzyw na chłodniejszej stronie grilla: zacznij od bakłażana, dodaj plasterek pomidora, a następnie dodaj pokruszony ser. Powtarzam. Przykryj grill i gotuj stosy lub jeszcze 3 do 5 minut, aż feta się rozpuści.