Grillowane steki z Tomatillo na dwa sposoby

Grillowane steki z Tomatillo na dwa sposoby
Grillowane steki ze spódnicą z Tomatillo na dwa sposoby mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki kolendry, szalotkę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z Tomatillosem, na dwa sposoby, Grillowane steki z sosem pietruszkowym Oregano, oraz Tak Proste, Tak Dobre: Grillowane Steki Z Grillowaną Sałatką Chlebową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozciąć chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
2
Rozgrzać suchą ciężką patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles, otwarte płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż bardziej giętkie i lekko zmienione w Kolorze, o 1 minutę. Przykryć chiles gorącą wodą w misce i moczyć, aż zmiękną, o 20 protokół, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Purée chiles, Tomatillo, kolendra, czosnek, brązowy cukier, melasa, kminek, i 1 łyżeczka soli w blenderze, aż gładka, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
TomatillosTomatillos
KolendraKolendra
MelasaMelasa
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie gotować salsę (będzie rozprysk), mieszając od czasu do czasu, aż nieco grubsze, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorącym węglu drzewnym( wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Ubij razem 2 łyżki oleju, kminek, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu, następnie nałóż steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Olej grill rack, następnie steki grill, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając raz, aż pojawią się znaki grill, 4 do 6 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Niech steki odpocząć na desce do krojenia, luźno pokryte folią, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Cienko pokroić Tomatillo i wrzucić z kolendry, szalotka, sok z limonki, pozostałe 2 łyżki oleju, i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
TomatillosTomatillos
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Steki pokroić na kawałki i na wierzch z salsą i sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1
* Steki można gotować na gorącej naoliwionej 2-palnikowej patelni grillowej na średnim ogniu, od 4 do 10 minut dla średnio rzadkich.* Salsę (nie sałatkę) można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Przepłukać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn