Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką
Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką, Grillowane Steki Porterhouse, oraz Grillowana Sałatka Mieszana Zielona dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przeciery anchois z octem w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu i mieszaj aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
Ocet
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do miski. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, ubij w wodzie po 1 łyżeczce na raz, aby uzyskać cienką do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Steki osuszyć i obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stek
5
Rozgrzać naoliwioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić, następnie steki grillowe, partiami, jeśli to konieczne, aż dobrze zarumienione po obu stronach, łącznie około 14 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Płatki Warzywne
6
Przenieść steki do płytkiej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony 2 cali w najgrubszą część mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 52°, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
7
Przenieść steki do deski do krojenia, rezerwując soki mięsne na patelni i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Patelnia
8
Wrzucić zieleninę, pietruszkę i oliwki z wystarczającą ilością dressingu, aby płaszcz i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pietruszka-nać
Zieloni
Oliwki
9
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Stek
10
Skropić zarezerwowanymi sokami z patelni lub pozostałym winegretem i podawać z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.