Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką
Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane steki Porterhouse z mieszaną zieloną sałatką, Grillowane Steki Porterhouse, oraz Grillowana Sałatka Mieszana Zielona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciery anchois z octem w blenderze. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu i mieszaj aż do emulgowania.
Przenieść do miski. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, ubij w wodzie po 1 łyżeczce na raz, aby uzyskać cienką do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Steki osuszyć i obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać naoliwioną patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić, następnie steki grillowe, partiami, jeśli to konieczne, aż dobrze zarumienione po obu stronach, łącznie około 14 minut.
Przenieść steki do płytkiej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż termometr instant-read włożony 2 cali w najgrubszą część mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 52°, O 15 protokół.
Przenieść steki do deski do krojenia, rezerwując soki mięsne na patelni i odstawić 5 minut.
Wrzucić zieleninę, pietruszkę i oliwki z wystarczającą ilością dressingu, aby płaszcz i doprawić solą i pieprzem.
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Skropić zarezerwowanymi sokami z patelni lub pozostałym winegretem i podawać z sałatką.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.