Grillowane przegrzebki słodko-kwaśne
Jeśli $1.1 za porcję spadnie Twój budżet, grillowane przegrzebki słodko-kwaśne mogą być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu ryżowego, ketchup, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Przegrzebki słodko-kwaśne, Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, oraz Soba z grillowanymi szparagami i przegrzebkami morskimi ze słodkim sosem Miso.
Instrukcje
Wymieszaj razem wino ryżowe i starty świeży imbir.
Umieść przegrzebki w płytkim naczyniu lub heavy-duty zip-top plastikowej torbie.
Dodaj mieszaninę wina; przykryć lub uszczelnić i schłodzić 30 minut, obracając raz.
Namoczyć 6 (12-calowe) drewniane szaszłyki w ciepłej wodzie 30 minut.
Przynieś 1/4 szklanki brązowego cukru, ketchup, rosół z kurczaka, ocet ryżowy, sos sojowy, skrobię kukurydzianą, olej sezamowy, mielony czosnek i, w razie potrzeby, czerwoną paprykę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę; zdjąć z ognia i odstawić.
Usuń przegrzebki z marynaty, odrzucając marynaty. Przegrzebki wątku 1/2 cala od siebie na szaszłyki.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (300-35
2 do 3 minut z każdej strony.
Zmiksuj przegrzebki z sosem z brązowego cukru i podawaj natychmiast z pozostałym sosem.
Podajemy przegrzebki na gorącym ugotowanym ryżu z posiekaną natką pietruszki.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.