Grillowane Poussins z cytrynowym masłem ziołowym

Grillowane Poussins z cytrynowym masłem ziołowym wymaga ok. 75 godzin od początku do końca. To danie główne ma 1350 kalorii, 98g białka, oraz 103g tłuszczu na porcję. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Jeśli masz skórkę z cytryny, kury kornwalijskie, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Poussins Z Cytrynowym Masłem Ziołowym, Grillowane Cytrynowo-Ziołowe Poussins, oraz Grillowany stek i warzywa z masłem cytrynowo-ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem 1 kij zmiękczone masło, tymianek, rozmaryn, Skórka, 1 łyżeczka soli morskiej, i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce, aż dobrze połączone.
Trim szyjki poussins równo z ciała, jeśli to konieczne. Wypłukać poussins wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć. Usunąć nadmiar tłuszczu z otworu ubytków, a następnie posypać ubytki w sumie 1 1/2 łyżeczki soli morskiej i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu. Począwszy od końca jamy każdego ptaka, delikatnie przesuń palec wskazujący między skórę a ciało piersi i nóg, aby rozluźnić skórę (uważaj, aby nie rozerwać skóry). Używając miary łyżeczki lub małej łyżeczki, wsuń 1 łyżeczkę masła ziołowego pod skórę każdej połowy piersi i każdej pałeczki (4 łyżeczki na poussin), używając palca na zewnątrz skóry, aby wypchnąć masło z łyżki.
Włóż 1 klin cytrynowy i 3 gałązki tymianku do wnęki każdej poussin, następnie związaj nogi sznurkiem kuchennym i włóż końcówki skrzydeł pod korpus. Układamy na dużej patelni. Osuszyć, następnie posmarować roztopionym masłem i posypać pozostałą łyżeczką soli.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Lekki węgiel drzewny (80 do 100 brykietów) w rozruszniku kominowym i równomiernie wlać na 2 przeciwległe strony dolnego stojaka, pozostawiając około 8-calową przestrzeń w środku dolnego stojaka wolną od węgli. Gdy węgiel drzewny jest średnio gorący (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem na grilla przez 3 do 4 sekund), Usuń poussins z patelni i ułóż na środku lekko naoliwionego stojaka na grilla bez węgli pod spodem i gotuj, przykryte pokrywką, aż termometr włożony w mięsistą część uda rejestruje 77°, 35 do 50 minut. (
Dodać więcej brykietów w razie potrzeby podczas grillowania, aby utrzymać ciepło.)
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz do umiarkowanie wysokiego. Wyłącz 1 palnik (środkowy palnik, jeśli są
i umieść poussins na lekko naoliwionym stojaku nad wyłączonym palnikiem.
Wyjąć poussins z patelni, a następnie grill, przykryte pokrywką, aż termometr włożony w mięsistej części uda rejestruje 77°, 35 do 45 minut.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, poussins można prażyć (co najmniej 2 cale od siebie) w lekko naoliwionej dużej płytkiej patelni do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 246°, 35 do 45 minut. * Jeśli przygotowujesz również grillowane ziemniaki, najpierw grilluj poussins, na pośrednim ogniu, a następnie przekładaj je na talerz i utrzymuj w cieple, luźno przykryte folią.
Dodaj 15 brykietów równomiernie do węgli i poczekaj, aż tylko światło, około 5 minut, a następnie grillować ziemniaki na bezpośrednim ogniu. * Poussins można przygotować (ale nie grillować) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć folią.
Odstawić w chłodnej temperaturze pokojowej na 30 minut przed grillowaniem.