Grillowane Portabellas z kuskusem
Grillowane Portabellas z kuskusem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pieprz coulis, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane Portabellas z kuskusem, Portabellas Nadziewane Z Grilla, oraz Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić wszelkie łodygi z czapek grzybowych; delikatnie spłukać Czapki i dobrze osuszyć. Opłukać zieloną cebulę; odciąć i wyrzucić końce. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Pędzel gładkie boki czapek grzybowych i zielonej cebuli z mieszaniną oleju.
Połóż grzyby, gładką stronę w dół i zieloną cebulę na grillu na gorących węglach lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę, jeśli używasz grilla gazowego. Obróć cebulę w razie potrzeby, aż lekko rumiane ze wszystkich stron, 2 do 3 minut w sumie. Szczypcami, przenieść na talerz. Gotować grzyby bez obracania, aż kuleją i zaczną uwalniać swoje soki, 3 do 5 minut. Z szeroką szpatułką, przenieść, gładką stroną w dół, do 9-na 13-calową patelnię do pieczenia.
Pieczarki skropić równomiernie octem i posypać pieprzem.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu warzywnego na patelnię. Przykryć i piec w piekarniku regularnym 300 lub konwekcyjnym do gorąca, 5 do 10 minut.
Tymczasem, w 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić pozostałe 1/2 bulion filiżanki do wrzenia. Wymieszać z kuskusem. Przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić do wchłonięcia płynu, około 5 minut. Puszysty kuskus widelcem. Jeśli wydaje się zbyt suchy, wymieszaj 3 do 5 łyżek płynu z czapek grzybowych. Natkę pietruszki wymieszać.
Pieczarki układamy gładko na talerzach. Wierzch równo z kuskusem. Łyżka pieprzu coulis równo wokół grzybów i udekorować zieloną cebulą.