Grillowane Pitas z pomidorami, oliwkami i fetą
Grillowane Pitas z pomidorami, oliwkami i fetą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz ser feta, mięta, oliwki i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Fetan i marynowane oliwki Niçoise z grillowanymi pitami, Pieczona Feta Z Pomidorami I Oliwkami, oraz Kurczak smażony z pomidorami, oliwkami i fetą.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Wymieszać pomidory, oliwki, cebulę, 2 łyżki oleju i miętę w małej misce, aby zmiksować.
Posmaruj 1 Stronę każdej pita pozostałymi 2 łyżkami oleju; umieść pitas, naoliwioną stroną w dół, na grillu. Gotować, aż lekko zwęglone, o 2 protokół. Obróć pitas; top z mieszaniną pomidorową, rozprzestrzeniając się prawie na krawędzie.
Przykryj grilla i grilla pitas, aż polewa będzie ciepła, około 2 minut.
Przelać pitas na talerze i podawać.
Aby łatwo wycisnąć oliwę, po prostu zmiażdż oliwę nożem szefa kuchni i wyskakuj z dołu.