Grillowane Pesto czosnkowo-miętowe Nadziewane udko jagnięce
Grillowane Pesto czosnkowo-miętowe Nadziewane udko jagnięciny jest bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, czosnek, maślaną nogę jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 248 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z miętowym Pesto, Grillowana jagnięcina z pesto Orzechowo-miętowym, oraz Grillowana noga jagnięcina z czosnkiem i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Odetnij górne ćwiartki z główek czosnku.
Umieścić ząbki czosnku, wyciąć bok w dół, w środku arkusza folii aluminiowej i skropić oliwą z oliwek. Uszczelnij folię i umieść bezpośrednio na stojaku piekarnika. Gotować, aż goździki są rumiane i bardzo miękkie, 45-60 minut.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić na 10 minut, następnie wycisnąć goździki ze skóry do małej miseczki i rozgnieść na pastę widelcem.
Połóż nogę jagnięciny otwartą na dużej desce do krojenia, od strony tłuszczu w dół. Mięso obficie doprawić solą i pieprzem.
Na odsłoniętym mięsie rozprowadzić pastę z prażonego czosnku.
Posmaruj pesto miętowe czosnkiem.
Roll lamb zamknięte i związać bezpiecznie ze sznurkiem rzeźnika o każdym calu. Na Zewnątrz jagnięciny obficie doprawić solą i pieprzem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Usmażyć jagnięcinę na gorącej stronie grilla, aż zbrązowieje, około 4 minut na stronę. Przenieść do chłodnej stronie grilla, przykryć, i niech gotować, aż mięso rejestruje 54° na termometr natychmiastowy odczyt włożony do najgrubszej części jagnięciny.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 15 minut. Pokroić i podać natychmiast.