Grillowane ostrygi z polewą Chipotle

Grillowane ostrygi z glazurą Chipotle mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $39.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 3323 kalorii, 411g białka, oraz 172g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę z limonki, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ostrygi z grilla w Chipotle Vinaigrette, Grillowany kurczak z malinową glazurą Chipotle, oraz Grillowana kukurydza na kolbie z Klonowo-Chipotlową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trzepaczka 2 łyżki. sok z limonki z oliwą z oliwek, tequila, kolendra, 1/2 łyżeczki. sól i pieprz w misce.
Dodaj ostrygi i ich soki, rezerwując dolne muszle. Ostrygi Chill 30 do 45 minut, a następnie odcedzić, rezerwując około 1 1/2 szklanki marynaty.
Tymczasem muszle moczyć w wodzie przez 30 minut.
Osuszyć na ręczniku kuchennym i osuszyć. Rozgrzej gaz lub grill węglowy do bardzo gorącego (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. nad grillem tylko 1 do 2 sekund).
W małej misce, ubij razem masło, majonez, chile i sos, Skórka z limonki, pozostałe 2 łyżeczki. sok z limonki, a pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Odstawić glazurę na bok.
Sól kamienną rozłóż na dnie talerza wystarczająco dużego, aby ostrygi były trzymane w jednej warstwie. Ułóż muszle ostryg na dużej patelni do pieczenia i lekko spryskaj wnętrzności sprayem do gotowania.
Umieść połowę muszli na grillu (umieść między drążkami, aby się nie przewróciły).
Pociski grzewcze 30 sekund. Łyżka 1 ostrygi do każdej skorupy z 1 łyżką. marynować i gotować (zamknij pokrywkę na grillu gazowym), aż soki będą bulgotać, 2 do 3 minut.
Skropić łyżeczkę glazury na każdą ostrygę i gotować 30 sekund więcej. Używając szczypiec, ostrożnie przenieś ostrygi na talerz i zagnieżdż je w soli. Grilluj ostrygi w ten sam sposób.