Grillowane młode ziemniaki z cytrynowo-czosnkowym Aioli i pietruszką
Grillowane młode ziemniaki z cytrynowo-czosnkowym Aioli i pietruszką to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 4G białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pikantne zmiażdżone słodkie ziemniaki z czosnkiem cytrynowym Aioli, Cytryna Czosnek Pietruszka Ziemniaki Pieczone, oraz Czosnek Cytrynowy Grillowane Karczochy Z Łatwym Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, przyprawić wodę solą i gotować do prawie miękkości, około 15 minut.
Odcedzić ziemniaki, a gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokroić każdy ziemniak na pół.
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Dodaj majonez, czosnek, sok z cytryny i skórkę do blendera i zmiksuj na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić.
Ziemniaki posmarować olejem ze wszystkich stron i posypać solą i pieprzem. Grillować, pokroić w dół, aż do złotego koloru i po prostu ugotować.
Ziemniaki wyjąć na talerz.
Skropić aioli na ziemniaki i posypać posiekaną natką pietruszki.