Grillowane Mango curry z lodowym mlekiem imbirowym
Grillowane Mango curry z lodowym mlekiem imbirowym to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pod ręką najlepszej jakości curry, sól, kokos i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Curry Acorn Squash zupa z mlekiem kokosowym i imbirem duszone, 15-minutowa szynka curry z mango, oraz Mieszane warzywa w mleku kokosowym - z pół-dojrzałymi Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 rozgrzej patelnię grillową na świeżym powietrzu lub kuchenkę gazową do średniej wysokości.
2 aby pokroić Mango, odetnij jeden ze spiczastych końców na jednym z nich i postaw go na desce do krojenia. Używając ostrego noża, wykonaj cięcie od góry do dołu, usuwając jeden z szerokich, zaokrąglonych boków mango ze środkowego dołu, ale zachowując nienaruszony bok. Powtórz z drugiej strony. Również wyciąć każdy z miąższu mango wokół wąskiej krawędzi dołu; rezerwy, że mięso do sałatki owocowej lub innego użytku.
3 obierz dwie połówki usunięte z mango, a następnie powtórz z pozostałymi Mango.
Wymieszać oliwę z oliwek i sól w misce i dodać połówki mango. Użyj rąk, aby dokładnie wymieszać, aby wszystkie kawałki mango były równomiernie pokryte mieszaniną.
5 grilluj połówki mango przez minutę z każdej strony, używając dużej szpatułki, aby je obrócić.
Wyjmij je na patelnię z galaretką.
Wymieszać curry z cukrem i równomiernie posypać połówki mango. Przekręcić połówki mango i posypać pozostałą mieszaninę curry z drugiej strony.
7 Wróć połówki mango do grilla na 30 sekund z każdej strony.
Mango wyjąć ponownie na patelnię.
8 aby złożyć deser, umieść ciepłą grillowaną połowę mango na każdym z 8 talerzy deserowych.
Obok kładziemy gałkę Lodowego mleka kokosowego, a następnie posypujemy łyżką prażonego kokosa.
Podawać natychmiast. W celu wcześniejszego przygotowania, możesz zrobić pierwsze grillowanie przed podaniem, a następnie dodać mieszankę curry i zrobić drugie grillowanie tuż przed podaniem.
Przykryć i schłodzić resztki połówek mango, jeśli nie używasz wszystkich
Są również dobre na zimno.
Przedruk za zgodą Perfect Light Desers: wspaniałe ciasta, ciasteczka, ciasta i inne wykonane z prawdziwego masła, cukru, mąki i jaj wszystkie poniżej 300 kalorii na hojną porcję przez Nicka Malgieri i Davida Joachima. Zdjęcia autorstwa Toma Eckerle ' a. Copyright © 2006 by Nick Malgieri and David Joachim. Published by William Morrow, an imprint of Harper