Grillowane krewetki z sosem Taratorowym

Grillowane krewetki z sosem Taratorowym
Grillowane krewetki z sosem Taratorowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki rozmarynu, krewetki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone kalmary z sosem Tarator, Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych), oraz Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść pierwsze 3 składniki w dużym płytkim naczyniu do pieczenia i dobrze Wrzuć. Wyciśnij lekko gałązki rozmarynu, aby uwolnić smak, a następnie włóż do mieszanki krewetek. Przykryć i przechowywać w lodówce 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2
Nitka 5 krewetek na każdym z 10 długich metalowych szaszłyków (lub drewnianych moczonych w wodzie), pozostawiając przestrzeń między krewetkami. Grill, przykryty pokrywą grilla, na dużym ogniu (500 do 550), 1 1/2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z sosem Taratorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Uwaga: krewetki mogą być pieczone w piekarniku, a nie grillowane. Po prostu piecz 4 cale od ciepła 2 do 2 1/2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Magazyn