Grillowane krewetki, Mango i awokado

Grillowane krewetki, Mango i awokado mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 350 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,87 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, wapno kliny, Serrano chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Sałatka Z Awokado-Mango Z Grillowanymi Krewetkami, Grillowane krewetki Tacos z salsą z awokado Mango, oraz Sałatka z Mango, awokado i grillowanych krewetek z sosem orzechowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce. Rezerwy 3/4 szklanki mieszanki soku. Wymieszać marchew i chile do pozostałej 1/2 szklanki mieszanki soku, i odstawić.
Obierz krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone. Począwszy od końca ogona, Motyl każdej krewetki, cięcie do, ale nie przez, tył krewetki.
Połączyć reserved 3/4 Puchar mieszanki soku i krewetki w dużej misce, podrzucając do herbu; przykryć i marynować w lodówce 1 godzina, rzucając od czasu do czasu.
Usuń krewetki z miski, zastrzegając marynaty.
Przygotować grill na średnim ogniu.
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Lekko schłodzić.
Wątek 3 krewetki na każdy z 12 (10-calowy) szaszłyki.
Umieść krewetki na ruszcie z grilla pokrytym sprayem do gotowania. Krewetki Grill 2 1/2 minut z każdej strony lub aż do zrobienia, fastrygowanie często z gotowanej marynaty.
Pokroić 3 połówki awokado na pół wzdłuż; obrać i pokroić w kostkę Pozostałe awokado na pół.
Ugotowaną marynatę posmarować klinami z mango i awokado; pokryć sprayem do gotowania. Ułóż w jednej warstwie na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Kliny wapna zalać sprayem do gotowania; umieścić na stojaku do grillowania. Grill owoce 2 minuty z każdej strony lub do zaznaczone, ale nie miękkie, fastrygowanie często z marynatą.
Umieść 1 liść sałaty na każdym z 6 talerzy sałatkowych; na każdym liściu nałóż 2 plastry mango, 2 kliny limonki i 1 klin awokado.
Na każdym talerzu umieścić 2 szaszłyki; posypać równomiernie pokrojonym w kostkę awokado.
W razie potrzeby posypać kolendrą.
Podawać z mieszaniną marchwi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.