Grillowane krewetki Jumbo z cytryną i Oregano

Grillowane krewetki Jumbo z cytryną i Oregano to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 47g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jeśli masz cytryny, sok z cytryny, krewetki jumbo w skorupie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowane Krewetki Jumbo Z Cytryną I Oregano, Grillowane krewetki z Oregano i cytryną, oraz Grillowane Krewetki Jumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciąć muszle krewetek wzdłuż środka pleców za pomocą nożyc kuchennych, odsłaniając żyły i pozostawiając ogon i przylegający segment muszli nienaruszony. Krewetki Devein, zostawiając muszle na miejscu.
Czosnek zmielić i rozgnieść na pastę z solą za pomocą dużego ciężkiego noża lub moździerza i tłuczkiem.
Przełożyć do blendera wraz z sokiem z cytryny i pieprzem i zmiksować na gładką masę. Przy włączonym silniku dodaj olej w powolnym strumieniu, mieszając aż do emulgowania.
Przełożyć sos do miski i wymieszać z posiekanym oregano.
Przygotować grill do gotowania na bezpośrednim ogniu ze średnio gorącym węglem drzewnym (umiarkowane ciepło dla gazu).
Wrzucić krewetki z 1/4 Puchar dressing w dużej misce i marynować nie więcej niż 15 minut. (Tekstura krewetek zmieni się, jeśli marynowane zbyt długo.)
Lekko posmarować kliny cytryny z pozostałym sosem i grillem, obracając się raz, aż pojawią się ślady grilla, 3 do 5 minut.
Przełożyć na duży talerz.
Krewetki Grill na lekko naoliwionej grill rack (objęte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego), obracając się raz, aż tylko gotowane przez, 7 do 8 minut w sumie.
Przełożyć na talerz z cytrynami jako grillowane.
Podawać z pozostałym sosem.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, rozgrzej lekko naoliwioną dobrze przyprawioną dużą (2-palnikową) żeliwną patelnię grillową na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie pali, a następnie gotuj kliny cytrynowe i krewetki (w razie potrzeby partiami) w taki sam sposób, jak powyżej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.