Grillowane kotlety wieprzowe z pomarańczową glazurą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanych kotletów wieprzowych z pomarańczową glazurą. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 18 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sól, kotlety wieprzowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane kotlety wieprzowe z pomarańczową glazurą, Kotlety wieprzowe z polewą pomarańczowo-miodową, oraz Kotlety wieprzowe z polewą pomarańczowo-imbirową.
Instrukcje
Połącz 1/2 galon zimnej wody, sól koszerna, sól wędzona, ziarna pieprzu, liść laurowy, miód i torebki herbaty w dużej torbie zip-top.
Kotlety schabowe włożyć do woreczka, a woreczek do lodówki.
Marynować przez 2 godziny.
Kotlety wyjąć z solanki i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wyrzucić solankę i pozostawić kotlety schabowe do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Przygotować grill lub patelnię do grillowania na średnim ogniu.
Umieść kotlety schabowe na grillu i gotuj przez 6 do 8 minut z każdej strony.
Wyjąć na płytkę, przykryć folią i przechowywać w ciepłym miejscu podczas wykonywania glazury.
Połącz olej sezamowy, sos sojowy, białe wino, skórkę pomarańczową i sok, mirin, imbir, miód oraz sól i pieprz w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do niskiego wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić około 10 minut.
Na każdym kotle schabowym skropić około 3 łyżek szkliwa i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.