Grillowane kotlety wieprzowe
Grillowane kotlety wieprzowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 48 kalorii . Ten przepis z Allrecipes wymaga sosu worcestershire, octu destylowanego, soli i mielonego pieprzu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i zgodną z FODMAP . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Azjatycka grillowana ryba , Grillowane placki z kraba i Grillowane tosty z gruszką i prosciutto .
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszaj ketchup, wodę, ocet, sos Worcestershire, brązowy cukier, sól, paprykę, proszek chili i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstaw połowę sosu.
Posmaruj obie strony kotletów sosem.
Połóż kotlety na ruszcie do grillowania. Grilluj około 4 cali od ognia przez 4 minuty z każdej strony.
Posmaruj większą ilością sosu. Kontynuuj grillowanie, obracając i polewając co 3 do 4 minut, aż sok będzie klarowny.
Podawać z pozostałym sosem.