Grillowane, Koreańskie steki z pikantnym sosem kolendrowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych, koreańskich steków z pikantnym sosem kolendrowym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 47g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 742 kalorie. Na 6,86 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 157 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka soku z limonki, czosnku, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowane, Koreańskie Steki Z Pikantnym Sosem Kolendrowym, Grillowane steki z sosem kolendrowym, oraz Grillowana kukurydza z pikantnym koreańskim sosem Miso.
Instrukcje
Wymieszać razem 3/4 szklanki sosu sojowego, Sherry, cukier, 1 1/2 łyżki czosnku, 1 łyżka oleju sezamowego, i płatki czerwonej papryki w 13 - przez 9-przez 2-calowe naczyniu do pieczenia, aż cukier się rozpuści, następnie dodać steki, zwracając się do Płaszcz. Marynować steki, obracając raz, 1 godzinę.
Przygotuj grill do gotowania.
Wymieszać razem kolendry, olej roślinny, sok z limonki, pozostałe 3 łyżki sosu sojowego, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki czosnku, pozostałe 1/2 łyżeczki oleju sezamowego, i chile, Jeśli za pomocą.
Gdy ogień jest średnio gorący(można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem 3 do 4 sekund), steki z grilla na lekko naoliwionym stojaku 3 do 4 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Niech steki stać na desce do krojenia 5 minut, a następnie top z sosem i pokroić w poprzek na 3/4-Cal-grube plastry.
Pozostały sos podawać z boku.