Grillowane karczochy z dipem Karczochowo-miętowym
Grillowane karczochy z dipem Karczochowo-miętowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 244 kalorie, 8G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka karczochów, serek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane karczochy z dipem Karczochowo-miętowym, Grillowane Karczochy Z Miętą I Chilli, oraz Grillowane Karczochy Z Oliwą Z Oliwek, Cytryną I Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill (średnie ciepło). Za pomocą nożyczek odetnij kolczaste końcówki z karczochów. Za pomocą łyżki, zeskrobać Dławiki z ośrodków. Każdy karczoch owinąć folią. Używając palców widelca, wbijaj otwory w folię. Grilluj, aż liście łatwo oderwą się od serca, obracając się od czasu do czasu, około 40 minut. Rozpakuj karczochy. Odrzuć wszystkie zewnętrzne liście, które mogą być zwęglone i wszelkie twarde wewnętrzne liście. Ułóż 6 karczochów na talerzu.
Usuń liście z pozostałych 2 karczochów i umieść na talerzu.
Przenieś karczochy serca do procesora.
Dodać miętę, serek śmietankowy i olej; zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść dip do miski i umieścić na talerzu.