Grillowana Sałatka Krewetkowo-arbuzowa z sosem miodowo-balsamicznym

Grillowana Sałatka Krewetkowo-arbuzowa z sosem miodowo-balsamicznym
Grillowana Sałatka z krewetek i arbuzów z miodowo-balsamicznym sosem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,88 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka krewetek, oliwa z oliwek, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Arbuzowa Sałatka Bazyliowa z miodowym sosem balsamicznym, Arbuzowa Sałatka feta z sosem miodowo-miętowym - 2 punkty, oraz Grillowane krewetki Salpicon z sosem miodowo-limonkowym.

Instrukcje

1
Połączyć oliwę z oliwek i czosnek w dużym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2
Dodaj krewetki do naczynia; wrzucić do herbu. Przykryć i marynować w lodówce do 2 godzin; Usuń krewetki, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Grill, przykryty pokrywą, na średnim ogniu (350-40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
2 minuty z każdej strony.
6
Brzoskwinie posmarować olejem roślinnym. Grill, przykryty pokrywą, na średnim ogniu (350-40
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
aż do złotego brązu. Grill arbuz, przykryty pokrywką, tylko do momentu, gdy pojawią się ślady grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Odetnij skórkę od arbuza. Arbuza posiekać i pokroić brzoskwinie w kliny; umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Dodać jagody i kolendrę; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
10
Łyżka mieszanki owoców na talerzach do serwowania. Top każdą porcję z 4 krewetek, i skropić sosem miodowo-balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
11
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn