Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschetta
Przepis Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschettan jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 48g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość droga przystawka dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz lekko dziecko rukola, pieprz, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschetta, Grillowana Bruschetta Pomidorowa, oraz Grillowana Bruschetta Pomidorowa.
Instrukcje
Wyczyść rybę, wykonując kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej.
Połącz czosnek, miętę, sól i pieprz z 1/3 szklanki oleju w dużej misce. Łyżka do połowy do średniej miski.
Dodaj sardynki do dużej miski i pat je na zewnątrz i w zagłębieniach z mieszaniny mięty. Odstawić.
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Dodaj pomidory do średniej miski z 1 łyżką. ocet. Obróć delikatnie, aby pokryć.
Pieczywo posmarować pozostałym 1 1/2 łyżki. olej.
Ruszt do gotowania oleju, za pomocą szczypiec i wad z olejowanych ręczników papierowych. Grilluj rybę, przykrytą, aż pojawią się ślady i ryba uwolni się po szturchnięciu szczypcami, 2 do 3 minut; delikatnie przewróć i ugotuj drugą stronę, około 2 minut.
Przełóż rybę szeroką łopatką na deskę. Grill chleb, obracając raz, aż krawędzie są rumiane, 1 do 3 minut.
Filet rybny (patrz punkt 4 poniżej). Każdy tost udekorować rukolą, następnie plastrem pomidora (pozostawić soki), następnie filetem sardynki. Wymieszać pozostałe 1 łyżkę. ocet do soków pomidorowych, łyżka trochę nad bruschettą (Reszta z wyjątkiem innych zastosowań) i podawać natychmiast.
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.