Grillowana Salada Z Tuńczykiem Niçoise
Grillowany tuńczyk Salade Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 483 kalorie, 37g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.96 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, zaokrągloną pastę z sardeli, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 97%. Podobne przepisy to Grillowana Salada Z Tuńczykiem Niçoise, Salade Niçoise z tuńczykiem smażonym na patelni, oraz Grillowany Łosoś Salade Niçoise.
Instrukcje
Ubić razem ocet, szalotkę, musztardę, pastę czosnkową i pastę anchois w małej misce, aż dobrze się połączą, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do emulgacji.
Wymieszać z tymiankiem, bazylią, solą i pieprzem do smaku.
Fasolę gotować w garnku 4-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odsłoniętej, aż będzie krucha, 3 do 4 minut, a następnie natychmiast przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dodaj ziemniaki do wrzącej wody i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, 15 do 20 minut, a następnie odcedzić w durszlaku. Ziemniaki rozgrzać o połowę (obrać w razie potrzeby) i wrzucić do miski z 2 łyżkami dressingu, następnie ostudzić.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Tuńczyk posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem, następnie grillować na lekko naoliwionym stojaku, odsłoniętym, obracając się raz, aż zbrązowieje Na zewnątrz, ale nadal różowy w środku, łącznie 6 do 8 minut.
Odstawić tuńczyka na 3 minuty, a następnie rozbić na duże (3-calowe) kawałki.
Przełóż tuńczyka na duży talerz i skropić 2-3 łyżkami sosu i wierzch kaparami.
Przenieść ziemniaki do półmiska z tuńczykiem, rezerwując miskę.
Fasolę odcedzić i osuszyć. Fasolę wrzucić do miski z 1 łyżką sosu oraz solą i pieprzem do smaku, następnie przełożyć na półmisek. Sałatę wrzucić do miski z 2 łyżkami dressingu oraz solą i pieprzem do smaku, następnie przełożyć na talerz. Pomidory wrzucić do miski z 1 łyżką dressingu oraz solą i pieprzem do smaku, następnie przełożyć na talerz.
Ułożyć oliwki i jajka na półmisku i posypać sałatkę natką pietruszki i / lub bazylią.
Sałatkę podawać z pozostałym sosem na boku.
* Tuńczyk można ugotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.* Fasola i ziemniaki można gotować 1 godzinę wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Wrzucić ziemniaki z sosem na ciepło i odstawić. Nie ubierać fasoli, aż tuż przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc