Grillowana ryba z nowymi ziemniakami, czerwoną papryką i sałatką z oliwek

Grillowana ryba z nowymi ziemniakami, czerwoną papryką i sałatką z oliwek
Jeśli masz mniej więcej 40 minut aby spędzić w kuchni, Grillowana ryba z nowymi ziemniakami, czerwoną papryką i sałatką z oliwek może być niesamowita bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 281 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz młode ziemniaki, oliwki na kamieniu, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków i czerwonej papryki, Sałatka Soba z grillowanymi słodkimi ziemniakami, bakłażanem i czerwoną papryką, oraz Pieczona czerwona papryka, Feta i oliwkowy ser Grillowany #SundaySupper.

Instrukcje

1
Gotuj ziemniaki przez 15 minut, aż będą miękkie. W międzyczasie wyłóż patelnię grillową folią i pędzel z odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Rybę wyłożyć na folię, posmarować olejem i lekko posypać solą i pieprzem. Smażyć rybę przez 6-8 minut, w zależności od grubości, aż miąższ będzie łatwo płatkowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Ziemniaki odcedzić, następnie powrócić na patelnię i wymieszać z papryką, oliwkami i czosnkiem. Delikatnie wymieszać z majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Podawać rybę z rukolą i ciepłą sałatką ziemniaczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn