Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem jabłkowo-szałwiowym

Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem jabłkowo-szałwiowym
Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem jabłkowo-szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Podwójna Polędwica wieprzowa w sosie ze świeżej szałwii Rub & Apple Pan, Rozmaryn-szałwia i czosnek Polędwica wieprzowa z sosem z dzikich borówek, oraz Grillowana wieprzowina z jabłkiem i szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill na średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Ubij razem 1/2 szklanki cydru, ocet, olej, szalotka, sól i 1 łyżka. szałwia w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CydrCydr
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać kawałki wieprzowiny do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Gdy grill jest gorący, Usuń wieprzowinę, rezerwując marynatę i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż termometr instant-read włożony do środka mięsa odczytuje 150, łącznie około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Przenieś do deski do krojenia i namiotu z folią, aby odpocząć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Tymczasem, w małym rondlu, doprowadzić marynatę i pozostałe 1/2 szklanki cydru do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o połowę, 6 do 7 minut. W ostatniej chwili ubijamy masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MasłoMasło
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wieprzowinę pokroić w 1/4 cala. plastry, porcje skropić sosem i posypać pozostałą szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Vina Cobos Bramare Uco Valley Malbec. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Vina Cobos Bramare Uco Valley Malbec
Vina Cobos Bramare Uco Valley Malbec
Ciemnofioletowa czerwień. Złożone aromaty przypraw i owoców: świeże czerwone jagody z nutami fiołków w połączeniu z przyprawami do pieczenia. Żywa kwasowość i eleganckie podniebienie o jedwabistej konsystencji.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn